Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζει να...υπολειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ.

   


    Διαβάζω σήμερα στο newsbomb.gr :


"Νέα απόδραση κρατουμένου σημειώθηκε σήμερα από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.
Συγκεκριμένα, ένας 21χρονος αθίγγανος, ο οποίος κατηγορούνταν για κλοπές, έφυγε σαν... κύριος διότι οι φρουροί δεν κλείδωσαν καλά την πόρτα στο κρατητήριο.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη, ενώ οι δυο φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα."

    Και αναρωτιέμαι... Οκ, δεν είναι και κάτι τόσο φοβερό, θα μπορούσαν να έχουν χάσει και κανέναν δολοφόνο. Ευτυχώς για το καλό όλων μας έχασαν απλώς έναν αθίγγανο.

    Είναι όμως δυνατόν; Εδώ μιλάμε για την αστυνομία ενός κράτους, όχι για κανένα ιδιωτικό security στα Zara!Να σημειώσω ότι, σχετικά πρόσφατα που βρέθηκα στο Σταθμό Λαρίσης ένας μετανάστης πετάχτηκε ξαφνικά μέσα από τις γραμμές (από τις πλατφόρμες που κτίσαμε το 2004 και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα...) και από πίσω 2-3 αστυνομικοί. Ε, λοιπόν, όταν ο μετανάστης αυτός (μάλλον εγκληματίας- ακούστηκε πως είχε κλέψει 4 ηλικιωμένες κυρίες την ίδια μέρα, τραυματίζοντας σοβαρά τη μία από αυτές) άρχισε να πηδάει συρματοπλέγματα για να ξεφύγει, εγώ είδα 3 αστυνομικούς να κάθονται να τον κοιτάνε. 

    Ευτυχώς - για την ΕΛ.ΑΣ. κυρίως - τελικά τον πιάσανε στήνοντας του "μπλόκο" λίγο παραπάνω, με τη συνδρομή όμως - προσέξτε - ενός ιδιωτικού security που έτρεξε από την αρχή να συνδράμει...

    Εντάξει το καταλαβαίνω έχουμε οικονομική κρίση. Και ναι, όλων οι μισθοί έχουν πέσει στα Τάρταρα. Εγώ όμως, όσο ακόμη είχα δουλειά, την έκανα σωστά γιατί ήθελα να έχω και την επόμενη μέρα δουλειά. Απ'όσο φαίνεται όμως οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν τέτοιο θέμα. Τίθενται σε διαθεσιμότητα (για πάρα πολύ καιρό είμαι σίγουρος...) ή αναγκάζονται για ένα χρονικό διάστημα να υποστούν δουλειές γραφείου (ε, όχι!) και μετά όλα μέλι-γάλα; 

Εμπρός-πίσω λοιπόν, που έλεγε και ο Πόποτας... 

v.High

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου