Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Athens Pride 2012.Αγάπα με, είναι ΔΩΡΕΑΝ!

   Άλλο ένα Athens Pride πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 09/06 με μότο Αγάπα με, είναι ΔΩΡΕΑΝ!Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σ'αυτή τη γιορτή της πολυχρωμίας καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου ειδικά περίπτερα είχαν στηθεί ειδικά για την ημέρα, με ενημερωτικό και προωθητικό υλικό. Όπως διαβάζουμε και στην επίσημη σελίδα του Athens Pride:



"Φέτος απαντάμε στην κρίση με το δικό μας τρόπο: Αγάπα με, είναι δωρεάν. Με το σύνθημά μας τονίζουμε την ανάγκη των LGBT ατόμων για απόλυτη αποδοχή και σεβασμό, τόσο στο θεσμικό όσο και στο διαπροσωπικό επίπεδο. Τονίζουμε ότι η αγάπη συνδέει τις κοινωνίες και το μίσος τις αποσαθρώνει.


Σε περιόδους κρίσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντα τα πρώτα θύματα. Σε αυτή τη διαπίστωση συνηγορεί η άνοδος ενός κόμματος που βασίζεται στο μίσος εναντίον άλλων, όπως κι η πρωτοφανής πολλαπλή παραβίαση δικαιωμάτων από κυβερνητικούς φορείς στην υπόθεση με τις εκδιδόμενες γυναίκες.


Σε αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της κρίσης, στάσιμη έμεινε και κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά την προεκλογική του δέσμευση, για την προώθηση του συμφώνου συμβίωσης. Τη σιωπή επέλεξαν και τα άλλα τρία κόμματα στη Βουλή που έχουν φερθεί να στηρίζουν θεωρητικά αιτήματά μας κατά το παρελθόν (Σύριζα, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερά).


Η δυναμική των δικαιωμάτων συνεχίζει όμως. Σε αυτή την πορεία προς την ισότητα, το Athens Pride έρχεται να συμβάλει μέσα από την πολύχρωμη κι ειρηνική πορεία του και την ολοήμερη γιορτή στην πλατεία Κλαυθμώνος."


   Φυσικά δεν έλειψε από την εκδήλωση και η Ελένη Λουκά με εικόνα παραμάσχαλα, φωνάζοντας περί σωτηρίας της ψυχής και το απαράδεκτο της ύπαρξης της LGBT κοινότητας...Τουλάχιστον εκείνη εμμένει στις προσπάθειές της σε αντίθεση με Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία που παρά την έλλειψη των προσπαθειών τους για τα όσα είχαν πει προεκλογικά περί της LGBT κοινότητας, είχαν το θράσσος να μοιράσουν φυλλάδια υπερ της εκδήλωσης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου